Evaluatie festivals in het Diemerbos 2015

11 0ktober 2015

De weerstand tegen de festivals bij de 'gewone' gebruikers van het bos was groter dan in 2014. In ieder geval een volgend jaar minder weken feest en meer compact. Geen tussenliggende weken tijdens welke de toegankelijkheid van het bos beperkt is. Dit staat in de evaluatie die de Vrienden van het Diemerbos van de festivals maakten.

Lees Meer
Reacties (0)
Tijd voor thee

13 januari 2016

In mei opent boerderij Landlust zijn theetuin. Een lang gekoesterde wens van de gebruikers van het Diemerbos gaat dan in vervulling.

Lees Meer
Reacties (0)
NIEUWSBRIEF 1
5 maart 2014

In deze nieuwsbrief willen wij de Vrienden van het Diemerbos informeren over de werkzaamheden aan de A6/A9. De invloed van deze infrastructurele over de werkzaamheden aan de A6/A9

Lees Meer
Reacties (0)
JAARVERSLAG 2013
27 maart 2014

Jaarverslag 2013 

Lees Meer
Reacties (0)
EEN GROENE RAAD IS GOUD WAARD
16 maart 2014

Wat zijn de plannen van de politieke partijen in Diemen en in Amsterdam Zuidoost met het Diemerbos ?

Lees Meer
Reacties (0)
WERKENDERWEG
28 februari 2014

Het kaartje met de omleidingen in verband met de tijdelijke afsluiting van het fietspad onder de A9 door, zoals wij dit eerder op deze website plaatsen, bleek niet voor iedereen even duidelijk te zijn. Wij plaatsen nu het kaartje met de legenda erbij. Duidelijk blijkt dat de omleiding van het Laarzenpad en die van het fietspad niet samenvallen. De omleiding van het fietspad is iets langer. Maar je fietst ook sneller dan dat je wandelt met je laarzen aan.

Lees Meer
Reacties (0)
FLIRTENDE VOGELS
16 september 2013

Het blad SENIOR besteed in haar nieuwste aflevering aandacht aan het Trekvogelpad: een lange afstand wandelpad tussen Bergen (NH) en Enschede. Het blad merkt op:"Een van onze favoriete onderdelen op het pad is het DIEMERBOS. In het voorjaar, als alles bijna in bloei staat, is de natuur één grote, groene waas. Overal waar je loopt in dit waterrijke gebied, klinkt het prachtige gefluit van flirtende vogels. Logischerwijs kom je veel...

Lees Meer
Reacties (0)
HORECA IN HET BOS
16 september 2013

Het "Cirque Culinair" bij de ingang van het Diemerbos, is een schot in de roos! Op onconventionele wijze worden eten en drinken en gezelligheid met elkaar verbonden. Er zijn veel positieve reacties van Diemerbos bezoekers! Eindelijk een plekje om even te zitten na een wandeling door het bos. Iedere dag vanaf 10.00 uur geopend (mits het meer dan 20 graden is). Er is zelfs een leuk filmpje over gemaakt: Bekijk het op Youtube

Lees Meer
Reacties (0)
VISIE OP NATUURWET
23 januari 2014

Visie op nieuwe Natuurwet
50 natuur- en milieuorganisaties hebben op 13 januari hun visie kenbaar gemaakt op een nieuwe Natuurwet. De belangrijkste punten daarin zijn:
Wettelijke verankering van de intrinsieke waarden van de natuur
Beschermen en zo nodig herstellen van de leefgebieden van bedreigde dier- en plantsoorten
Vergroten en verbinden van natuurgebieden

Lees Meer
Reacties (0)
Kerngroep 21 januari 2016

Bijeenkomst kerngroep 21 januari 2016

Er is weer een bijeenkomst van de kerngroep 21 januari 2016 in het gemeentehuis van
Diemen. De bijeenkomst begint om 18.00 uur en eindigt uiterlijk 20.00 uur. Iedereen, die het Diemerbos een warm hart toedraagt is van harte welkom. Laat het ons even weten als je komt. Dan houden wij rekening met broodjes en andere eetbare zaken. Je kan daarvoor een mail sturen naar onze secretaris Marijke van Eckeren secretaris@vriendenvanhetdiemerbos.nl.

Lees Meer
Reacties (0)