Nieuwsbrief augustus 2020

De wereld houdt niet op bij waar je bent. De Coronapandemie heeft ook zijn gevolgen voor het Diemerbos. Het is gelukkig een plek, waar je ruimte hebt om op voldoende afstand van elkaar te zijn. Extra gelukkig dat het bos zo dicht bij is. Door deze nieuwsbrief houden wij - op afstand - contact met onze Vrienden van het Diemerbos.

Lees Meer
Reacties (0)
Jaarverslag 2019

2019 Was voor de Vrienden van het Diemerbos een actief jaar. Niet alleen hielden wij ons bezig met de ontwikkeling van het bos. Ook organiseerden wij tal van activiteiten. Dat is allemaal terug te lezen in ons jaarverslag 2019.

Lees Meer
Reacties (0)
Kerstwandeling 2019

Op zaterdag 14 december organiseren wij voor de vijfde keer onze kerstwandeling.

Het is een wandeltocht van 4,5 km voor kinderen én volwassenen.

Start om 17.45 uur vanaf MatchZO, Stammerlandweg 10 in Driemond.

Lees Meer
Reacties (1)
Verslag Groen en Blauw. Vriendendag 2019

Groen (bos) en blauw (water) houden van elkaar en kunnen niet zonder elkaar. Zij moeten wel goed met elkaar omgaan. Voor het beheer van een mooi bos als het Diemerbos is een goed beheer van de kwantiteit en de kwaliteit van het water een noodzaak. Tijdens de Vriendendag kwam deze afhankelijkheid uitvoerig in beeld.

Lees Meer
Reacties (7)
Vriendendag 2019

Zodag 8 september houden de Vrienden van het Diemerbos hun jaarlijkse Vriendendag. Het thema van de dag is "Groen en blauw houden van elkaar en houden van jou". Wij gaan het verband tussen water en groen met elkaar onderzoeken. De bijeenkomst begint om 10.30 bij MatchZo (Stammerland weg 10 in Driemond)

 

Lees Meer
Reacties (0)
Schilderachtig bos

De Vrienden van het Diemerbos organiseren op 7 juli vanaf 11 uur een workshop Schilderen. Wij verzamelen bij MatchZo, Stammerlandweg 10 in Driemond. Wij trekken het schilderachtige bos in om het op het doek in kleur vast te leggen. Materiaal is aanwezig. Deelname is gratis. Wel graag aanmelden bij: secretaris@vriendenvanhetdiemerbos.nl

Lees Meer
Reacties (0)
Dauwtrappen in het ochtendgloren

22 Juni is het de langste dag van 2019. Het bestuur van de Vrienden van het Diemerbos nodigt je uit om met ons te dauwtrappen (of zoals Nescio dat noemde: licht te maken). Wij verzamelen 22 juni in alle vroegte om 5 uur bij de ingang van het Diemerbos aan de Muiderstraatweg. Wij volgen knopen van het nieuwe knooppuntennetwerk.

Lees Meer
Reacties (0)
Vroege vogels

Het was vroeg. Maar voor vogels kan het niet vroeg genoeg zijn. Wie volop wil genieten van het twitteren en kwetteren bij elkaar het gezang van de vogels moet vroeg op. Net zoals de vogels. Zij slapen nooit uit en gaan wel weer vroeg naar bed. Petra heeft een mooi verslag gemaakt van onze ontdekking van vogelgeluiden. Een schier onuitputtelijke variatie van klanken. De moeite meer dan waard.

Lees Meer
Reacties (0)
Vogelexcursie

FLUITEN IN DE LENTE

5 mei 2019 om 8.00 uur

Vogelgeluiden excursie

Verzamelen: hoofdingang Diemerbos

Muiderstraatweg/parkeerplaats

Lees Meer
Reacties (1)
Jaarplan 2019

In ons Jaarplan 2019 geven wij aan wat onze ambities voor dat jaar zijn. Na overleg met Vrienden van het Diemerbos gaan wij meer activiteiten organiseren terwijl wij verder gaan met onze belangenbehartiging. Dit jaar komt het accent daarbij te liggen op de ontwikkeling van de Diemerscheg.

Lees Meer
Reacties (1)