Schilderachtig bos

De Vrienden van het Diemerbos organiseren op 7 juli vanaf 11 uur een workshop Schilderen. Wij verzamelen bij MatchZo, Stammerlandweg 10 in Driemond. Wij trekken het schilderachtige bos in om het op het doek in kleur vast te leggen. Materiaal is aanwezig. Deelname is gratis. Wel graag aanmelden bij: secretaris@vriendenvanhetdiemerbos.nl

Lees Meer
Reacties (0)
Dauwtrappen in het ochtendgloren

22 Juni is het de langste dag van 2019. Het bestuur van de Vrienden van het Diemerbos nodigt je uit om met ons te dauwtrappen (of zoals Nescio dat noemde: licht te maken). Wij verzamelen 22 juni in alle vroegte om 5 uur bij de ingang van het Diemerbos aan de Muiderstraatweg. Wij volgen knopen van het nieuwe knooppuntennetwerk.

Lees Meer
Reacties (0)
Vroege vogels

Het was vroeg. Maar voor vogels kan het niet vroeg genoeg zijn. Wie volop wil genieten van het twitteren en kwetteren bij elkaar het gezang van de vogels moet vroeg op. Net zoals de vogels. Zij slapen nooit uit en gaan wel weer vroeg naar bed. Petra heeft een mooi verslag gemaakt van onze ontdekking van vogelgeluiden. Een schier onuitputtelijke variatie van klanken. De moeite meer dan waard.

Lees Meer
Reacties (0)
Vogelexcursie

FLUITEN IN DE LENTE

5 mei 2019 om 8.00 uur

Vogelgeluiden excursie

Verzamelen: hoofdingang Diemerbos

Muiderstraatweg/parkeerplaats

Lees Meer
Reacties (1)
Jaarplan 2019

In ons Jaarplan 2019 geven wij aan wat onze ambities voor dat jaar zijn. Na overleg met Vrienden van het Diemerbos gaan wij meer activiteiten organiseren terwijl wij verder gaan met onze belangenbehartiging. Dit jaar komt het accent daarbij te liggen op de ontwikkeling van de Diemerscheg.

Lees Meer
Reacties (0)
Jaarverslag 2018

De Vrienden van het Diemerbos hebben het jaarverslag 2018 uitgebracht. Een belangrijke gebeurtenis was ons eerste lustrum. Wij spraken met politici over de toekomst van het bos, het bos en de ontwikkeling van de Diemerscheg en over de verkiezingen voor de gemeenteraad. Het waren boeiende vijf jaren. Op naar het volgende lustrum met nog meer bos.

 

Lees Meer
Reacties (0)
Kerstwandeling 15 december

Op 15 december gaan wij weer kerstwandelen.

Om 18.00 uur ben je welkom bij MatchZo stammerlandweg 10 in Driemond. De wandeling is 4,5 km lang dus zeer geschikt voor jong en oud.

Lees Meer
Reacties (0)
Groen over de groene metropool

Het Diemerbos, de Diemerescheg en de Groene Metropool regio Amsterdam. Dit is het thema van de vriendenavond op 8 november vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis van Diemen, D.J. den Hertochlaan 1 in Diemen. Paul de Dooij - voorzitter van IVN Amsterdam - gaat in op de kansen voor natuurontwikkeling. Voor de ontwikkeling van natuur zijn groene verbindingen van belang.

Lees Meer
Reacties (0)
Ander adres

VRIENDENAVOND OVER DE GROENE METROPOOL
ANDER ADRES
Omdat het gemeentehuis niet beschikbaar is voor onze bijeenkomst zijn wij verhuisd naar:
Gebouw de Brede Hoed, D.J. den Hartoglaan 8, 1111 ZC Diemen. Het
is achter het gemeentehuis. Graag op tijd aanwezig vanwege alarm op de deur.

Lees Meer
Reacties (0)
BOS IN BEELD

9 September organiseren de Vrienden van het Diemerbos voor de vijfde keer de Vriendendag. Het Thema is dit jaar "Bos in beeld". De Vriendendag wordt gehouden in boederij Landlus, Stammerdijk 25 in Diemen. De bijeenkomst vangt aan om 11 uur. De toegang is gratis. Wij zorgen voor een lunch. Opgeven bij: secretaris@vriendenvanhetdiemerbos.nl

Lees Meer
Reacties (5)