FLIRTENDE VOGELS
16 september 2013

Het blad SENIOR besteed in haar nieuwste aflevering aandacht aan het Trekvogelpad: een lange afstand wandelpad tussen Bergen (NH) en Enschede. Het blad merkt op:"Een van onze favoriete onderdelen op het pad is het DIEMERBOS. In het voorjaar, als alles bijna in bloei staat, is de natuur één grote, groene waas. Overal waar je loopt in dit waterrijke gebied, klinkt het prachtige gefluit van flirtende vogels. Logischerwijs kom je veel...

Lees Meer
Reacties (0)
HORECA IN HET BOS
16 september 2013

Het "Cirque Culinair" bij de ingang van het Diemerbos, is een schot in de roos! Op onconventionele wijze worden eten en drinken en gezelligheid met elkaar verbonden. Er zijn veel positieve reacties van Diemerbos bezoekers! Eindelijk een plekje om even te zitten na een wandeling door het bos. Iedere dag vanaf 10.00 uur geopend (mits het meer dan 20 graden is). Er is zelfs een leuk filmpje over gemaakt: Bekijk het op Youtube

Lees Meer
Reacties (0)
VISIE OP NATUURWET
23 januari 2014

Visie op nieuwe Natuurwet
50 natuur- en milieuorganisaties hebben op 13 januari hun visie kenbaar gemaakt op een nieuwe Natuurwet. De belangrijkste punten daarin zijn:
Wettelijke verankering van de intrinsieke waarden van de natuur
Beschermen en zo nodig herstellen van de leefgebieden van bedreigde dier- en plantsoorten
Vergroten en verbinden van natuurgebieden

Lees Meer
Reacties (0)
Kerngroep 21 januari 2016

Bijeenkomst kerngroep 21 januari 2016

Er is weer een bijeenkomst van de kerngroep 21 januari 2016 in het gemeentehuis van
Diemen. De bijeenkomst begint om 18.00 uur en eindigt uiterlijk 20.00 uur. Iedereen, die het Diemerbos een warm hart toedraagt is van harte welkom. Laat het ons even weten als je komt. Dan houden wij rekening met broodjes en andere eetbare zaken. Je kan daarvoor een mail sturen naar onze secretaris Marijke van Eckeren secretaris@vriendenvanhetdiemerbos.nl.

Lees Meer
Reacties (0)
Vriendendag 2015 komt er aan!

Dit jaar wordt de Vriendendag op zondag 21 juni georganiseerd. Het thema is midzomernacht. Het is dan de langste dag en de kortste nacht van het jaar. Graag horen we van onze Vrienden welke ideeën jullie hebben voor activiteiten op die dag of misschien wil je zelf wel een activiteit organiseren. Denk aan een speurtocht of een nachtwandeling, of misschien wel verhalen vertellen bij een kampvuurtje. We kijken uit naar jullie ideeën in een reactie op dit bericht!

Lees Meer
Reacties (0)
Kerstwandeling 19 december

Een lekkere frisse namiddag-wandeling voor wandelaars van Wandelsportcentrum De Verbinding, voor de vrienden van het Diemerbos **.
Op zaterdag 19 december 2015. Start: vanaf 16.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur! 

De tocht gaat door een spannend, donker bos, mét sfeervol verlichte paden, langs een spectaculair verlichte Gaaspermolen, over de Stammerdijk naar het Zandpad in Driemond.

 

Lees Meer
Reacties (0)
VRIENDENDAG WAS EEN GROOT SUCCES
18 september 2013

Versterken van de ecologische diversiteit en een betere afstemming in het gebruik van het bos. Dit zijn twee belangrijke uitkomsten van de eerste - goed bezochte - vriendendag van de Vrienden van het Diemerbos.

Lees Meer
Reacties (0)
VRIENDENDAG
1 juli 2013

Op 1 september organiseren de Vrienden van het Diemerbos hun eerste Vriendendag. Voor jonge vrienden en voor oude vrienden stellen wij een leuk programma samen. Binnenkort zullen wij meer over de Vriendendag bekend maken. Reserveer nu de datum zondag 1 september alvast in je agenda.

Lees Meer
Reacties (0)
VRIENDENDAG 2014
27 januari 2014

Vriendendag 2014 komt er aan.
Het succes van de eerste vriendendag van de Vrienden van het Diemerbos op 1 september 2013 krijgt in 2014 een vervolg. Wij zijn inmiddels alweer druk bezig met de voorbereidingen. In ieder geval komt het thema 'diversiteit in de natuur' aan de orde. Houd zondag 31 augustus vrij voor de tweede vriendendag.

Lees Meer
Reacties (0)
FEESTEN EN PARTIJEN
26 juli 2014

Twee weekenden feest in het Diemerbos De komende weekenden staat er veel te gebeuren in het Diemerbos. Een drietal evenementen staat gepland. Voor de gewone gebruikers van het bos gaat dat niet ongemerkt voorbij. Vanaf 18 juli zijn er allemaal ongebruikelijke werkzaamheden. Dat gaat nog door..

Lees Meer
Reacties (0)