Verslag ecologische schouw festivalterrein Diemerbos

 

Datum: Zaterdag 30 juli 2016

Aanwezig:   Roderick van der Poel, Staatsbosbeheer

                Janny Gerrits, IVN

 

We zijn met de ecologische schouw van start gegaan bij de hoofdingang van het Diemerbos aan de Muiderstraatweg. We zijn via de hoofdlaan (Abelenlaan) het terrein opgegaan.

Bij voorgaand festivalweekend stonden er lampen gericht in de kronen van de bomen in de abelenlaan. Dit is niet wenselijk omdat het onder andere de aanvliegroutes van vleermuizen verstoord.

We hebben geconstateerd dat de verlichting aangepast is en niet hoger schijnt dan de eerste takkrans (zoals mondeling afgesproken de avond voorafgaand). Één lamp aan de kant van het fietspad staat wel nog omhoog gericht maar hierover vertelde de lichttechnicus ons ter plaatse dat deze lamp niet gebruikt gaat worden.

De broeihoop is zoals afgesproken met hekken afgezet van waterkant tot waterkant.

We zijn met de tweede vijver aan onze linkerhand naar toiletgroep 2 gelopen. Onder de handwaskranen staat een opvangbak met een pomp waar vanuit een afvoerslang loopt. We hebben de afvoerslang gevolgd tot waar deze verdwijnt achter dwanghekken.

We zijn langs de lockers gelopen richting de water/pers container en hebben daar een kuub kist zien staan. Zoals wij al vermoede is deze kist is voor de opvang van het water kwamen wij achter na navraag bij Daniel.

Bij toiletgroep 1 is de zelfde constructie bij de handwaskranen en zijn ook kuubkisten voor wateropvang aanwezig.

 

We zijn een stuk de Moeraseikenlaan opgelopen waar we constateerde dat er hard gereden wordt. Dit hebben we in het veld aangekaart bij Daniel.

 

We zijn doorgelopen naar podium C (Desperados stage). Hier viel het ons op dat er heel veel afval verspreid lag (Blikjes, flesjes verpakkingen). Zelf een stuk plastic uit het water gevist, aan de overkant dreef ook plastic buiten ons bereik. Woensdag (27-7) was al het grote afval opgeruimd dus waarschijnlijk is dit afval van het opbouwpersoneel. Tijdens de volgende opbouw (en afbouw) moet dit gewoon direct in vuilniszakken weg gegooid worden om zo te voorkomen dat het zich door de rest van het gebied verspreid. Na navraag bleek dat dit nog voor de start van het festival opgeruimd wordt, we hebbend de opruimploeg aan het werk gezien.

 

Verder lijkt alles wat ecologische zaken betreft in orde.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Reactie plaatsen

Verplicht veld