VRIENDEN   VAN   HET   DIEMERBOS

 

Samenvatting overleg kerngroep Vrienden van het Diemerbos,

21 januari 2016

 

-Mededelingen:

  Er is een nieuwe boswachter in het Diemerbos! Marijke Langen, zij heeft zich tijdens deze vergadering  aan ons voorgesteld.

  Mogelijkheden voor de jaarkalender website, hebben Janny en Marijke naar gekeken. Kalender op onze website valt niet echt op, niet meteen zichtbaar op  de voorpagina, je moet doorlinken. We vinden hem ook niet  overzichtelijk. Lourens zegt dat het niet makkelijk te veranderen is, we zullen het ermee moeten doen.   We hebben wat organisaties en evenementen doorgegeven.                                                                                                     Contact wordt nog gelegd met Samuel van Gelder van Bootcamp, hij organiseert ook regelmatig iets in Diemerbos. Monique Jansma geeft al regelmatig door als er iets op wandelgebied georganiseerd wordt door de Verbinding.

  Claudia Hoogerheijde heeft ons een tafel aangeboden tijdens de Diemer cross, wij zullen daar gebruik van maken om wat materiaal op uit te stallen.

  Binnenkort zal Emile Jaensch van Zuid-Oost afscheid nemen. Wij hebben nog geen datum doorgekregen. Het is wel de bedoeling dat er iemand van ons naartoe gaat.

  Opening Landlust zal 1 mei zijn. Officiële opening volgt daarna. Landlust zal maandag t/m donderdag open zijn tussen 10.00 en 15.30 uur en van vrijdag t/m zondag tussen 12.00 en 18.00 uur.                                                         Biologische kweker is gestart en er is een tuin- en plant adviseur.                         Er wordt/is samenwerking gezocht met SBB, zij linken aan elkaar.

-Evaluatie festivals:

Het lijkt dat er punten van ons zijn meegenomen, desondanks komen er wel weer 8 festivals en hoge decibellen (anders vindt de jeugd er niets aan volgens de organisator). Gemeente lijkt veel toe te geven aan de organisator. Volgens Ruud is tegen gehouden dat er nog meer dan 8 festivals zouden komen. Men zegt meer over de routes na te denken (?).Er wordt gepleit voor een andere toegangsweg voor de festivalgangers, bijvoorbeeld achter de plek van de scouting langs. Dan kunnen de reguliere gebruikers van het bos het gewone pad blijven gebruiken.                                                                                                  Ten aanzien van de rommel zou je een toezichthouder kunnen aanstellen.                                                                                                 Organisator zou ook welwillend zijn om te helpen bij het organiseren van rustiger optredens tussen de festivals in. Volgens Ruud is voortgang festivals nog steeds niet definities en samen met SBB wordt gekeken naar mogelijkheden om de grote kaalslag te voorkomen. SBB heeft een grote stem in het geheel en zij vinden dat een en ander goed gebeurt….. Ruud zegt dat evenementen ook zorgen voor  naamsbekendheid van het Diemerbos. Volgens Ruud is er nog geen samenwerkingsverband met de organisatoren van andere festivals in de omgeving; er wordt aan gewerkt.                                                      Tot 5 februari kan er nog reactie gegeven worden op de evaluatie welke men op de raadsvergadering kan toelichten. Lourens zorgt  ervoor.

 -Jaarplan schuiven we door

-Vriendendag:

Datum afstemmen op de festivals. Als thema vinden we allemaal “het eetbare bos” leuk en als locatie Landlust. Marijke Langen haakt er op in en zegt hierover veel te weten en  mee te willen werken. Janny wil ook weer meehelpen de dag te organiseren en evt. IVN in te schakelen voor een onderdeel. Marijke van Eckeren zal Elma van scouting bellen om te vragen of zij ook een aandeel kunnen leveren. Dat zou een leuke samenwerking tussen Landlust, SBB, IVN, scouting en de Vrienden kunnen opleveren.

  -Rondvraag:

Peter van Diemen: Landlust zoekt vrijwilligers voor begeleiding.                     Marijke Langen vraagt om mee te denken voor mogelijkheden hoe het bos leuk te houden; creatieve oplossingen. Meerdere oplossingen zijn afgeketst

Ruud: horeca bestemmingsplan Diemerbos was door de gemeente goedgekeurd, maar raad van State heeft het afgekeurd (provincie NH)

 

Volgende vergadering:

14 april in gemeentehuis Diemen

Reacties

Reactie plaatsen

Verplicht veld