Vrienden van het Diemerbos

BIODIVERSITEIT

UITNODIGING 19 APRIL

Op 19 april organiseert het bestuur van de Stichting Vrienden van het Diemerbos een bijeenkomst over biodiversiteit. De bijeenkomst wordt gehouden bij MatchZo in Driemond en begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Wij nodigen je graag uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Om aan de bijeenkomst deel te nemen, kan je je opgeven bij Marijke van Eckeren, secretaris van de Stichting Vrienden van het Diemerbos (secretaris@vriendenvanhetdiemerbos.nl.)

Het Diemerbos wordt bewoond door grote aantallen planten en dieren. Wie goed oplet ziet dat het gaat om honderden soorten. Bij elkaar wordt dat biodiversiteit genoemd.

Het bestuur van de Vrienden van het Diemerbos wil dit jaar extra aandacht besteden aan biodiversiteit. Over de soorten en aantallen is veel bekend. Daar kunnen wij dus goed op voortbouwen. Wat wij willen weten is waarom die soorten er zijn. Wat hebben zij in het bos te zoeken? Waarom zijn zij in het bos en niet andere soorten? Wat hebben de soorten aan elkaar? Met elkaar en voor elkaar vormen zij een gemeenschappelijke biotoop.

Wij willen samen met de Vrienden van het Diemerbos, hun vrienden en bekenden de biodiversiteit in het Diemerbos voor een aantal soorten onderzoeken. Wij gaan dit doen in drie fasen.

  1. Wij starten met een introducerende bijeenkomst op 19 april. Tijdens deze bijeenkomst leidt  Geert Timmermans, stadsecoloog van Amsterdam ons in in het thema. Wij maken de 19e april ook afspraken over hoe wij de komende maanden meer zicht gaan krijgen op de biodiversiteit in het Diemerbos.
  2. De komende tijd gaan wij voor een aantal soorten de omvang na en onderzoeken wij waarom zij het bos bewonen. Wij doen dit door een aantal groepjes Vrienden te vormen, die ieder één soort voor hun rekening neemt.
  3. Tijdens onze jaarlijkse Vriendendag in september wisselen wij de resultaten met elkaar uit.

Wij zien uit naar de 19e en hopen dat jij met ons de biodiversiteit van het Diemerbos gaat verkennen.

 

 

Reacties

Reactie plaatsen

Verplicht veld